Българската хранителна банка и Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България със съвмeстна програма за подпомагане на пострадалите домакинства в с. Хитрино през зимните месеци

На 29 декември 2016 г. и на 23 януари 2017 г. Българска хранителна банка достави първите 4 тона хранителни продукти на пострадалите от катастрофата на влакова композиция с цистерни в с. Хитрино. Това са първите две доставки, които БХБ ще прави за 110 най–тежко засегнати от трагедията домакинства (останали без дом или със силно разрушени домове) поне веднъж месечно през зимата на 2016-2017 г. Списъкът на домакинствата, които ще бъдат подпомагани, е изготвен от община Хитрино.

Програмата се осъществява в партньорство със Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България.

 

 

Подпомагането за по–дълъг период е възможно, благодарение на дарените 10 тона консервирани храни от фирми–членове на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България. Сред дарителите са консервните фабрики на „Дерони“ ООД, „Катрин Ко“ ЕООД, „Сторко“ ЕООД – Плевен, „Филикон – 97″ АД и „Фрукто Сливен“ АД. „ЛИДЛ България“ дарява ваучери за храна, с които ще бъдат осигурени допълнителни количества трайни пакетирани и консервирани храни.

При подготовката на хранителните пакети за първите две доставки подкрепа оказаха и служителите на ЛИДЛ България, които дариха ваучери за храна на стойност 1020 лв.

Отразяване за програмата с видео  можете да видите тук.

The BFB operates with the kind financial support of the America for Bulgaria Foundation
afb.png
BFB is a member of the Global FoodBanking Network (GFN) and the European Federation of Food Banks (FEBA)
logo_feba1.png
logo_gfn.png

Administrative Office:
106 Vasil Levski Blvd, 1527Sofia
+359876406708
contact@bgfoodbank.org

Warehouse Logistics:
Slatina - Bulgarplod Wholesale
13 Prof. Tsvetan Lazarov Blvd., Sofia
+ 359 876 405 700

© 2021 Bulgarian Food Bank. All Rights Reserved. Web agency Kaya Pro Ltd.

Search